Vítejte ve dračím světě
Dark: DRAČÍ KUCHAŘKA aneb JAK UVAŘIT DRAKOBIJCE
potřebné vybavení: zdravý ohnivý dech, nejlépe aspoň jednoho pomocníka (ale počítejte s tím, že se budete muset dělit), ostré drápy, rychlé postřehy, další chutné doplňky (hranolky, bramborovou kaši, brambory au gratin, máslo, kysanou smetanu, pažitku, slaninu), jednoho až dva drakobijce + jako možný dezert poslouží jejich koně.
celkový čas: cca 90 minut.
celková náročnost: *** (střední zátěž)
postup: Na lov se vydejte nejlépe v noci. Číhejte na putující drakobijce v úkrytu a ukažte se až tehdy, bude-li Vám připadat okamžik nejvhodnější. Drakobijce překvapte svým řevem a ukažte mu své spáry - roztáhněte křídla a vyceňte zuby. Nezapomeňte po celou dobu nepolykat, sliny v něm vzbudí hrůzu a pocit Vašeho opravdového hladu. V lepším případě se vyděsí natolik, že nebude schopen utíkat, tehdy se tedy postavte nad něj jako nad svou kořist a prohlížejte si ho svým nejděsivějším pohledem. Zdržte se však toho, aby toto počínání trvalo příliš dlouho, aby mu nezatuhlo hrůzou maso. Pakliže se vydá na svůj troufale zběsilý útěk, přeneste se k němu jediným skokem pomocí již předem roztažených křídel a přimáčkněte ho k zemi - tak nad ním získáte naprostou moc. V obou případech se však vyvarujte přehnaného drcení jeho těla zuby i svou vahou, zanechá tak více šťávy a lepší tvar. Váš pomocník (není nutný) se mezitím může postarat o jeho koně.
Drakobijte neusmrťte hned, jen ho chňapněte do svým čelistí a zaživa ho přeneste do své jeskyně nebo doupěte, kde budete s masem nadále nakládat. Je to zaručený prostředek pro Váš větší prožitek z lovu. Předem se však připravte na jeho hysterické vřeštění, raději ho umlčte jakýmkoliv způsobem.
Ve svém doupěti z něho servěte veškeré brnění a odhoďte ho do potřebné vzdálenosti, aby se neroztavilo díky Vašemu žhavému plamenu. Ten využijte k zapálení dříví, které jste si předem nanosil. Nyní drakobijce omračte a naaranžujte ho na rošt nad ohněm. Nezapomeňte ho předem dokonale pomazat máslem a zabalte ho do listí (aby nepropustil příliš šťávy). Mějte na paměti pravidelné otáčení, aby byl řádně propečen na všech stranách. S možným koňským dezertem poté postupujte stejně.
Takto čiňte zhruba hodinu, poté drakobijce vybalte z promaštěného listí a Vaše hody můžou začít. Dle chuti si svou večeři dochuťte a nyní Vám již mohu popřát vynikající chuť.
TIP: Výborné je k tomuto receptu červené víno, správně proředěné.